Wist je dat er in Nederland elke drie minuten een woninginbraak plaatsvindt? En als een inbreker niet binnen drie minuten binnen kan komen, hij het meestal opgeeft? Met de onderstaande tips kun je inbrekers ontmoedigen.

1: Voorzichtig met sleutels

Vaak is inbraak het gevolg van slordigheid met sleutels. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten, hang geen reservesleutels vlak naast de deur en verstop geen sleutels op de bekende plaatsen, zoals onder de mat, onder een bloempot of in een brievenbus. Hang nooit een label met adres, naam of telefoonnummer
aan de sleutelring. Ben je sleutels kwijt of zijn ze gestolen, vervang dan het slot of de cilinder. Laat ook geen sleutels in jaszakken zitten, maar geef de autosleutels en autopapieren bij iemand in bewaring. Zo weet je tenminste zeker dat bij terugkomst de auto er nog staat.

2: Goede zichtbaarheid

Breng goede (sensor)verlichting rond je woning aan en zorg dat buren en voorbijgangers goed zicht hebben. Dus verwijder dichte begroeiing en hoge heggen.

3: Inbrekers kunnen klimmen!

Een inbreker klimt via je tuinset, pergola, of vuilnisbak zo het slaapkamerraam binnen. Laat geen ladders of steigers staan na een schilderklus.

4: Deuren en ramen beveiligen

Een inbreker kan een deur of raam waarvan de scharnieren aan de buitenkant zitten eenvoudig openen door de pinnen eruit te tikken. Dit kun je voorkomen door veiligheidsscharnieren of dievenklauwen plaatsen en de scharnierschroeven vervangen door een dievenpin. Anti-inbraakprofielen maken het onmogelijk voor een inbreker om met een breekijzer tussen kieren te wrikken. Je schroeft de profielen vast met ééntoerschroeven, die wel in-, maar niet uitgedraaid kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *