Maak kennis met het Plan-Point team en lees over het ontstaan van Plan-Point.

Wij vinden het leuk om ook iets van jullie te horen!

Ben je enthousiast, heb je nog een leuke tip, suggesties of vraag? Plaats een berichtje in ons gastenboek en het bericht wordt direct getoond. Heb je een persoonlijke bericht? Neem dan even contact met ons op, we horen het graag!

Vivianne Broekman

Plan Point
Uitgeverij Plan-Point bestaat sinds 2005. In dat jaar ontwierp ik de Homeplanner om wat meer structuur in ons gezinsleven te brengen: een druk gezin, beide partners een baan, kinderen naar school en natuurlijk veel hobby’s. Zo zag ons leven eruit, een kalender op de koelkast, losse briefjes op de tafel, memoblaadjes op het prikbord en ieder gezinslid een eigen papieren agenda. Totaal onoverzichtelijk dus. Ik dacht; dat moet beter kunnen! ‘Ik ontwierp een soort gezinsplanner op de computer. Iedere week draaide ik een nieuw weekoverzicht uit en hing die op in de keuken. Afspraken, boodschappen, klussen; overal was ruimte voor. Alle gezinsleden gebruikten de planner. Buren, familie, vrienden zagen dit overzicht en riepen; stuur mij dit ook alsjeblieft! En wat begon als een idee aan de keukentafel, hangt nu bij veel gezinnen thuis!

Ging vanzelf
Inmiddels is de oplage zo gegroeid dat een bestandje mailen naar vrienden al lang verleden tijd is. En zo werd ik bijna als vanzelf zelfstandig ondernemer. Het bleek een product te zijn dat nog niet bestond. Ieder huishouden kan een goede planning gebruiken, maar er was nog geen commercieel initiatief dat op die behoefte insprong. Dat verbaasde me, maar gaf mij tegelijkertijd de mogelijkheid om mijn eigen planner uit te geven en te gaan verkopen.

Natuurlijk valt of staat het succes van dit product met de discipline van de gebruikers. Maar dat geldt voor alle agenda’s en kalenders. Als je niets noteert, komt er ook niets te staan… Maar als het hele gezin er aan meewerkt, is het echt een tijdbesparend en efficiency verhogend product!

De Organizing Agenda
Inmiddels zijn we 12 jaar verder en geeft Plan-Point ook de Organizing Agenda uit: dé agenda waarin je zowel je zakelijke als je huishoudelijke kant kwijt kunt. Het resultaat is een bijzonder praktische agenda die de weekindeling en schoonmaakschema’s van de Homeplanner combineert met de organizing tips van professionele organizers.

Het is een agenda waar ik supertrots op ben! En waarvan ik ook deze 8e editie weer naar een hoger plan heb willen tillen, gebruikmakend van alle leuke suggesties van trouwe gebruikers. Het was weer een inspirerend avontuur! Ook dit jaar heb ik een fijne samenwerking gehad, met o.a. mijn dochter Kristel en Els Jacobs van De HuishoudCoach. Kristel heeft waardevolle input gegeven, zodat de vormgeving en lay-out weer tiptop in orde zijn, en dankzij Els bevat de Organizing Agenda inspirerende tips en trucs over organizing!

Blijf op de hoogte!

Meld je gratis aan voor de eerstvolgende Plan-Point nieuwsbrief en de tip van de week.
En wil je de laatste Point-Point nieuwtjes horen, volg ons dan op Twitter en Facebook.

Veel plezier op plan-point.nl!