Wij krijgen regelmatig de vraag: hoe begin ik met het invullen van mijn Homeplanner of Organizing Agenda(vulling). Wij geven je een paar tips waardoor je het hele jaar door maximaal plezier hebt van je agenda of kalender.

 

ZO WERKT DE AGENDA

Aan het begin van het jaar staat al heel veel vast. Verjaardagen, (school)vakanties en de Apk-keuring van de auto, maar bijvoorbeeld ook de data waarop de verschillende soorten vuilnis wordt opgehaald of wanneer het tijd is om een abonnement op te zeggen. Het is handig om dit aan het begin van het jaar al op de Homeplanner of in de Organizing agenda te zetten, zodat je goed overzicht houdt.

Ben je altijd nét te laat met het maken van een afspraak bij de kapper of schoonheidsspecialiste? Ook dit kun je aan het begin van het jaar natuurlijk heel goed inplannen. We hebben speciale stickertjes die helpen bij het onthouden van grote en kleine klussen en afspraken. Bij de agenda zitten die achterin, voor de Homeplanner kun je ze los bijkopen.
Stickervellen plan point.nl 2

HUISHOUDEN INPLANNEN

In het grote schoonmaakschema achterin de Homeplanner en de agenda kun je huishoudelijke klussen inplannen voor het hele jaar. Achter ieder klusje staat hoe vaak je het per jaar moet /kunt doen. Dat is natuurlijk slechts een suggestie, maar het kan je helpen om een werkbaar schoonmaakschema voor jezelf te maken. Er staan ook zaken op die je niet zo vaak hoeft te doen, zoals gordijnen wassen of de wasmachine reinigen. Door dit soort klussen aan het begin van het jaar al in te plannen, voorkom je dat je ze vergeet. Als je een planning hebt gemaakt, kun je dit ook weer met de herinneringsstickers aangeven in de agenda of op de kalender.

8.schoonmaak 2017 plan point

De wekelijks huishoudelijke klussen kun je op het kalenderdeel afstrepen in het blokje ‘huishouden’. Zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt! Onderin het blokje staan suggesties voor extra klussen.

Huishouden inplannen plan point.nl

ZO VEEL MOGELIJKHEDEN

Naast het huishouden kun je ook andere klusjes alvast inplannen, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse controle van de cv-ketel of rookmelder, schilderklussen etc. In de Organizing Agenda(vulling) vind je achterin een handige taakplanner klussen, waar je ook het telefoonnummer van de monteur en de datum van de laatste check kunt invullen.

7. taakplannerklussen Plan Point agenda 2016

Ook bevat de Organizing Agenda(vulling) een algemene jaarplanner, waar je alle belangrijke gebeurtenissen van het jaar op een rijtje kunt zetten. Dit geeft je een goed overzicht van wat je het komend jaar te wachten staat. Tip: je kunt met verschillende kleuren stift verschillende soorten gebeurtenissen markeren, bijvoorbeeld groen voor verjaardagen en oranje voor afspraken.

Daarbij kun je ook je opruimklussen en doelen voor dit jaar alvast noteren in de agenda. Als je weet wat je doel is, gaan je hersenen je helpen dit doel te bereiken. Zo werkt het ook bij het noteren van de grote opruimklussen voor dit jaar. Doordat het invulschema je vraagt op deelstappen op te schrijven, breek je een klus in kleinere stukjes waardoor het behapbaar wordt.

Succes met het invullen van je Homeplanner of agenda! En heb je nog vragen, stel ze hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *