Raak je ieder jaar weer een beetje in paniek als je een surprise moet bedenken en knutselen? Geen nood, wij hebben voor jou vijf leuke surprises uitgezocht die bijzonder snel en eenvoudig te maken zijn, maar er wél geweldig uit zien. Alle benodigdheden heb je al in huis (wc-rolletjes, schaar) of zijn verkrijgbaar bij de Action of Hema. Waar wacht je nog op, zoek er snel eentje uit!

 

HOLLANDSE HUISJES

huisjes surprise sinterklaas
Dit heb nodig: lege pakken van bijvoorbeeld melk en vla (omgespoeld) waarvan 1 met schroefdop, donkerblauwe of zwarte verf, kwast, restjes papier en karton, zwarte stift, schaar, lijm.

Zo doe je het: stop je cadeau(s) in (een van) de pakken. Plak de pakken tegen elkaar aan met lijm. Verf alle de pakken en knip van restjes gestreept papier ramen, deuren, daken en trappen. Teken er accenten als ruitjes en deurklinken op. Accentueer hier en daar ook de omtrek van een raam, deur, dak of trap. Verwijder de schroefdop van het pak, knip een rookwolk uit karton en plak die erin.

 

LEGOBLOKJE

lego surprise sinterklaas
Dit heb je nodig: kartonnen doos, 3 wc-rolletjes, verf, kwasten, schaar, lijm.

Zo doe je het: stop het cadeau in de doos. Knip de wc-rolletjes in tweeën en knip de onderkant een klein stukje in op meerdere punten zodat je een kleine rand naar binnen kan vouwen, hiermee kan je het nopje met lijm vastplakken de doos. Maak de bovenkant dicht met een rondje karton dat je vast lijmt. Verf het blokje en laat het drogen.

 

VOLKSWAGENBUSJE

bouwplaat surprise sinterklaas
Dit heb je nodig: computer met kleurenprinter, schaar, plakband.

Zo doe je het: vergeten om een surprise te maken? Print dan razendsnel dit leuke volkswagenbusje uit! Je kunt kiezen uit de kleuren blauw, groen, oranje, roze, met en zonder bloemen. Simpeler dan dit kunnen we het echt niet maken…

 

MINIONS

Minions surprise sinterklaas
Dit heb je nodig: lege fles, gele verf, blauwe verf, computer met printer, lijm en een zwarte stift.

Zo doe je het: schilder het bovenste deel van de fles geel en het onderste deel blauw. Zoek op internet een Minions bril en print uit. Plak de bril op de fles en teken met stift een mondje. Je kunt er een klein cadeautje in verstoppen of een briefje in de fles doen waar het cadeau te vinden is.

 

PARFUMFLES

parfumfles surprise sinterklaas

Dit heb je nodig: kartonnen doosje, wc-rolletje, wit papier, goudpapier, goudstickers, lijm, schaar, computer en printer.

Zo doe je het: stop het cadeau in de doos. Plak de wc-rol aan de doos met plakband en beplak het geheel met wit papier. Versier de doos met goudpapier, goudstickers en een parfumetiket dat je van internet plukt.

 

Je kunt de stap-voor-stap uitleg van alle surprises vinden op het Pinterest board van Plan-Point.

5 super simpele surprises

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *