Het is weer tijd voor een grote schoonmaak van de vriezer; een klusje dat je eigenlijk elk half jaar zou moeten doen. Zorg er allereerst voor dat de vriezer uitstaat, dan kan de boel ontdooien. Om dat proces te versnellen kun je een bak heet water in de vriezer zetten. Plaats er een ventilator voor en zet deze op standje hoog. Zorgt dat niet juist voor frisse wind? Ja, dat klopt, maar door de lucht zal het ijs sneller smelten.

Ook een optie – en meteen een goede workout – is het gebruiken van een föhn. Vergeet niet een afwasteil onderin te zetten om het water in op te vangen. Als al het ijs verdwenen is kun je de vriezer afnemen met een warm sodasopje en goed afdrogen met een droogdoek.

Een leuk feitje als afsluiter: als je de vriezer regelmatig schoonmaakt bespaar je nog energie ook!

 

Is de poetsklus gedaan, dan even afstrepen
Deze extra huishoudklus kun je afstrepen in de Homeplanner, De Organizing Agenda en Organizing Agendavulling  A5 in het blokje ‘huishouden’ en in het ‘schoonmaakschema’. Zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt, super handig!

Vind jij het ook lastig overzicht te houden over huishoudelijke klussen, die je niet wekelijks hoeft te doen?
Geen nood, elke week geven we je een suggestie voor extra schoonmaak- en/of onderhoudsklussen die je steeds in de categorie ‘tip van de week’ vindt. Ontvang je graag deze nuttige huishoudtips per mail? Schrijf je dan gratis in voor de tip van de week nieuwsbrief!

De vriezer onder handen nemen #22

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.