Pasen is een geweldige tijd om te vieren met familie en vrienden. En wat is er dan leuker om eens flink uit te pakken met een mooi gedekte tafel. Mix-and-match deze creatieve ideeën of gebruik ze als inspiratie bron om de tafel net dat beetje extra te geven. Met wat bloemen, servetten en een leuke strik creëer je binnen een half uur al een vrolijke paastafel. 

Neon Masking tape

Ga aan de slag met neon verf en washi tape voor dit neon paasthema. Verf eerst de witte houten mini vogelhuisjes en eierdopjes in neon geel en pink verf en laat ze drogen. Plak vervolgens de tape op glazen potten, mini vogelhuisjes, eierdozen en eierdopjes voor een waanzinnig effect!

Zo groen als gras

Kies voor één kleur en voer het door in alles op tafel.

Dip Dey!

Met textielverf en waterverf maak je je tafel in elke gewenste kleur. Dompel de servetten, eieren en papier in het verfbad en laat drogen. Klaar! Maak een klein stilleven op een dienblad met eierdopjes en kleine borrelglaasjes. Vul ze met water en roze tulpen met witte randen, anjers en kleine groene takjes.

Vintage stuf

Op naar de vlooienmarkt! Met vintage spullen creëer je een hele bijzondere tafel. Zo schattig dit vogelkooitje of wat vindt je van zinken gieter vol roze bloemen? Antieke kaarten kun je gebruiken als menukaart.

Zo licht als een veertje

Gebruik veren als versiering in de paastak of leg ze op een servet, lintje erom en kievitseitjes erbij. Een bijzondere manier om sap te serveren: neem een flesje of jampotje om uit te drinken in plaats van een glas.

Zwart & wit

Met (plak)letters geef je het servies een persoonlijk tintje. Teken met viltstiften op de paaseieren en hang ze aan wilgentakken met parelhoenveren voor de finishing touch. Erg grappig is het snorren mannetje-ei!

Mix and Match

Wikkel vazen, potten of metalen blikjes met bont gekleurd inpakpapier en vul ze met Spaans mos en tulpen. Kies potten in verschillende hoogtes en plaats ze in het midden op een tafelloper. Mix-en-Match gestipt, gestreept en fel gekleurd serviesgoed. En maak het bonte geheel af met een klein bosje tulpen en narcissen in het kopje.

De tuin op tafel

Versierde de Paastakken met leuke vogels en een paar linten. In het middel groepeer je een grote collectie miniatuur gieters, afgewisseld met tinnen potten met bloembollen in bloei. Bij elk bord komt een pastel gekleurde vaas met een bloem en tuingereedschap met een naamlabel als plaatskaart. En tot slot een konijntjes als vilten eierwarmers.

Plantje erbij!

Zo simpel en leuk! Borden, cupcakebakje, hyacintbol, knopjes van wilgenkatjes, beetje mos. Of je neemt een eierdopje, uitgehold ei, viooltje en klaar! Hierbij kan je je fantasie lekker de vrije loop laten.

Zoet, zoeter, zoetst

Voor de crea bea’s: Verzamelde takjes in een nabijgelegen bos en wikkel zilverdraad om hen heen om ze bij elkaar te houden. Om de draad te verbergen, bedek ze met een mooie gestreepte lint. De ‘boom’ zit in een emmer, gevuld met kiezels zodat de boom niet kan omvallen. Groene stro en eieren verbergen de steentjes. Verf de vogelhuisjes in pastel keuren en vul ze met chocolade eitjes. Bak cupcakes en zet ze in het midden van de tafel op een standaard (wil je hoogte in? Zet dan drie taartstandaards op elkaar). Naai vogeltjes voor in de paasboom en de naaiinstructies voor de schattige paddestoeljes vindt je hier.

Think out of the box!

In plaats van een brede tafel, ga je met de gerechtjes de hoogte in. Van een prachtig wandrek maak je een leuke hapjes tafel. Vrij goedkoop decoreren op een spectaculaire manier? Dat doe je met papieren pompons. Ze zijn echte eye-catchers, vooral als je de kleuren afstemt op je servies.

Servetten vouwen

Met een roze en wit servet, ei, lintje en wijnglas maak je in een handomdraai deze super schattige konijnoortjes.
In een en paar eenvoudige stappen maak je dit leuke gele konijntje voor op de Paastafel.

Paashaas sjabloon

Zoek een tekening van een konijn op het web of teken er zelf een. Print het uit of tekenen op het papier dat je wilt gebruiken, of gebruik het als een sjabloon. Knip daarna de konijntje uit.

aaaaa
We wensen je hele fijne paasdagen!

Deze paastafel ideeën vindt je op dit Pinterest board van Plan-Point.
aaaaa

Tags:
35 ideeën voor een mooi gedekte paastafel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.