Hoe benut je de Organizing Agenda 2024 optimaal?

Vul de weekagenda in

In de overzichtelijke, verticale weekindeling kun je al jouw incidentele en steeds terugkerende afspraken kwijt, die samen het hart van jouw agenda vormen. Daarnaast kun je noteren wat er op het menu staat, welke wekelijkse huishoudelijke klussen je hebt gepland en wat overige, onverwachte taken zijn. En natuurlijk is er ruimte om de door jou als ZZP-er gewerkte uren, onkosten en kilometers bij te houden, superhandig!

Boodschappen
Een boodschap vergeten of is er iets op(gegaan), schrijf dit meteen op de boodschappenlijst dan vergeet je het niet. Schrijf bijvoorbeeld direct ‘melk’ op zodra er geen melk meer is. Dan hoef je niet meer zo lang na te denken over je boodschappenlijstje als je deze week boodschappen gaat doen.

Koken
Hier is er ruimte om je weekmenu in te vullen of aan te geven wie er kookt.

Huishoudelijke klussen
De wekelijks huishoudelijke klussen kun je afstrepen in het blokje ‘huishouden’, zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt! Onderin het blokje staan suggesties voor extra klussen.

Notities
Bij notities kun je van alles opschrijven, maar vooral de dingen die je niet wil vergeten bijvoorbeeld een tandarts afspraak maken, de btw-aangifte of een verjaardagscadeau kopen voor een collega. Dit is namelijk een bijzondere handige plek om als geheugensteuntje te gebruiken. Hier kun je vast items opschrijven die je die week wel van plan bent om te doen maar nog niet duidelijk is op welke dag en tijd je dit wilt gaan doen. Zo kun je het wel al even uit je hoofd zetten en wordt je er die week vanzelf aan herinnerd.

Voorbeeld: Ben je bij de kapper geweest en ga je om de 6 weken naar de kapper, dan zet je over 5 weken een herinnering om een afspraak te maken bij de kapper met evt. het telefoonnummer erbij. Ook handig om hier te noteren: abonnement verlengen, start verkoop seizoenskaarten of een evenement waar je misschien naar toe wilt. Zet dit als trigger bij notities zodat later (wanneer die week aanbreekt) je vanzelf het geheugensteuntje ziet en dan kunt besluiten of je er naar toe gaat of niet, wanneer je het gaat kopen/bestellen of de telefoon pakt om de afspraak te maken.

Voorzie vaste afspraken van stickers

Zijn er taken, afspraken of gebeurtenissen die regelmatig terugkeren, zoals verjaardagen, vrije dagen, het vuilnis buitenzetten, belastingaangifte doen of de tandarts, het consultatiebureau, de kapper, schoonheidsspecialist of dierenarts een bezoekje brengen? Maak gebruik van de handige stickers, die je achterin de Organizing Agenda vindt. Hiermee kan je vast terugkerende items eenvoudig visueel markeren en dus snel terugvinden.

stickerset

Plan huishoudelijke taken in

Vind jij het ook lastig overzicht te houden over huishoudelijke klussen, die je niet wekelijks hoeft te doen? Geen nood, met het schoonmaakschema achterin de Organizing Agenda kun je jouw tweewekelijkse, maandelijkse en halfjaarlijkse huishoudelijke klussen vooraf voor het hele jaar inplannen, zodat je er verder geen omkijken meer  naar hebt! Als je een planning hebt gemaakt, kun je dit met de herinneringsstickers aangeven in de agenda.

O ja, ontvang je graag nuttige huishoudtips per mail? Schrijf je in voor onze Plan-Point tip van de week.

Personaliseer de invullijstjes

Wil je 2020 aangrijpen om echt helemaal de touwtjes in handen te krijgen en houden? Vul dan vooral ook de pagina’s mijn persoonlijke gegevens, de jaarplanner, cadeauplanner, vakantieplanner, kerstplanner en de 12 overzichtelijke maandplanners in. Er zal daardoor voortaan niets meer aan jouw aandacht ontsnappen…

12 overzichtelijk maanplanners
In het maandoverzicht kun je de belangrijkste zaken, deadlines en uitdagingen overzichtelijk vastleggen. Of je kunt er mooie citaten noteren, sportactiviteiten bijhouden, gedenkwaardige momenten opschrijven of even snel de feestdagen raadplegen.


Maandelijkse budgetplanner
Voor nog meer overzicht is er een maandelijkse budgetplanner, voor extra overzicht in je uitgaven. Noteer hier elke maand hoeveel geld er binnenkomt en waaraan je het besteedt. Op die manier krijg je inzicht in je uitgavenpatroon en kun je waar nodig bijsturen, zodat je nooit voor financiële verrassingen komt te staan.

Bijvoorbeeld: De totale inkomsten van je salaris, zorgtoeslag, kinderbijslag, geld voor verjaardag. En de totale uitgaven voor je huur, vaste lasten (energie, water), verzekeringen (auto, zorgverzekering), boodschappen, uitjes, kleding, abonnementen, mobiele telefoon , afbetaling en  spaargeld.

de organizing agenda 2020 budgetplanner

 

Gebruik onze handige checklists

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Plan-Point heeft speciaal voor jou enkele handige, kant en klare checklists in deze agenda opgenomen. Of het nu gaat om grote opruimklussen, het organiseren van een feest of het kopen van seizoensgebonden groenten en fruit: je vindt er een checklist voor, waarmee je jouw huishouden en werk nog verder kunt stroomlijnen. We hopen dat jij er je voordeel mee zal doen!

Extra Tip: Plak zelfklevende indextabjes in je agenda om belangrijke pagina’s te markeren. Zo vindt je snel de informatie die je zoekt en zijn makkelijk weer te verwijderen. O.a. te koop bij de Bruna.

Bestellen