Het rooster van de oven schoonmaken is – tot nu! – een tijdrovend klusje. Dat kan een heel stuk sneller. Leg het rooster op een natte krant, spray hem royaal in met Dreft losweekspray en leg er nog een natte krant bovenop. Een uurtje zo laten liggen en daarna schrob je het vuil moeiteloos weg met een pannenspons of prop aluminiumfolie.

De magnetron schoonmaken is helemáál een klusje van niets. Zet een bakje vers citroensap in de magnetron en laat het 5 minuten koken. Daarna kun je het vuil wegvegen met een microvezeldoekje én zijn eventuele geurtjes verdwenen.

Is een klus gedaan, dan even afstrepen

Deze wekelijks extra huishoudelijk klus kun je afstrepen in de Homeplanner , De Organizing Agenda  in het blokje ‘huishouden’ en in het ‘schoonmaakschema’.  Zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt, super handig!

Vind jij het ook lastig overzicht te houden over huishoudelijke klussen, die je niet wekelijks hoeft te doen?

Geen nood, elke week geven we je een suggestie voor extra schoonmaak- en/of onderhoudsklussen die je steeds in de categorie ‘tip van de week’ vindt. Ontvang je graag deze nuttige huishoudtips per mail? Schrijf je dan gratis in voor de tip van de week nieuwsbrief!

De oven en magnetron schoonmaken #45

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.