Zeg eens eerlijk: hoe vaak maak jij de afzuigkap schoon?

Ehm, waarschijnlijk kan die vast wel een sopje gebruiken. Vergis je niet, de filters verwerken elke dag heel wat stof, vocht en vuil. Hoe kun je dit klusje het beste klaren?

Klik de filters los en leg ze op aluminiumfolie, spray royaal in met een losweekspray (Dasty ontvetter, Wibra) en klap de folie dicht. Laat de ontvetter ongeveer 10 minuten intrekken. Borstel daarna de filter goed schoon onder de hete kraan.

Ondertussen maak je de afzuigkap met de vetoplosser en een vochtig microvezel poetsdoekje helemaal vetvrij. Neem hem nog een keer af met een nat, schoon doekje. Maak alles daarna droog met een droogdoek. Om het helemaal af te maken wrijf je de kap na het schoonmaken in met een beetje slaolie of siliconenspray. Gaat-ie van glanzen én het vet hecht zich minder snel.

 

Is een klus gedaan, dan even afstrepen

Deze wekelijks extra huishoudelijk klus kun je afstrepen in de Homeplanner , De Organizing Agenda  in het blokje ‘huishouden’ en in het ‘schoonmaakschema’.  Zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt, super handig!

Vind jij het ook lastig overzicht te houden over huishoudelijke klussen, die je niet wekelijks hoeft te doen?

Geen nood, elke week geven we je een suggestie voor extra schoonmaak- en/of onderhoudsklussen die je steeds in de categorie ‘tip van de week’ vindt. Ontvang je graag deze nuttige huishoudtips per mail? Schrijf je dan gratis in voor de tip van de week nieuwsbrief!

Zo verwijder je aangekoekt vuil van de afzuigkap #41

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.