Half jaarlijkse boenklus: je vriezer schoonmaken. De vriezer (die uit staat) ontdooit sneller als je er een bak kokend heet water in zet en er een ventilator voor plaats en laat hem flink waaien. Je zult je afvragen of dit wel werkt met een frisse wind. Ja het werkt; door de lucht smelt het ijs sneller.

Je kunt dit ook met een föhn doen ( goed voor je armspieren). Zet een afwasteil onderin de vriezer om het smeltwater op te vangen. Daarna schoonmaken met een warm sodasopje en goed afdrogen met een droogdoek. En nog een feitje: je bespaart energie!

Is een klus gedaan, dan even afstrepen

Deze wekelijks extra huishoudelijk klus kun je afstrepen in de Homeplanner , De Organizing Agenda  in het blokje ‘huishouden’ en in het ‘schoonmaakschema’.  Zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt, super handig!

Vind jij het ook lastig overzicht te houden over huishoudelijke klussen, die je niet wekelijks hoeft te doen?

Geen nood, elke week geven we je een suggestie voor extra schoonmaak- en/of onderhoudsklussen die je steeds in de categorie ‘tip van de week’ vindt. Ontvang je graag deze nuttige huishoudtips per mail? Schrijf je dan gratis in voor de tip van de week nieuwsbrief!

Vriezer schoonmaken #46

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.