Gezien het feit dat de meeste kledingkasten letterlijk uitpuilen en het merendeel van collecties kleding meestal op de grond rondom een kledingkast verspreid liggen, is het tijd voor AKTIE! Het is tijd om na te denken hoe deze ongeorganiseerde chaos aan te pakken, zodat er meer structuur komt in die wanorde. In plaats van direct een sprintje naar de IKEA, is het zonder twijfel leuker om eigenhandig extra opbergruimte in elkaar te zetten. Om je een duwtje in de goede richting te geven, stel ik graag meerdere originele plannen voor. Maar voordat we verschillende creatieve oplossingen presenteren, is het belangrijk te bepalen wat je precies mist aan opbergruimte: is het hanggedeelte of plankgedeelte?


MEER HANGRUIMTE NODIG?

Houten Ladder

Denk er allereerst over na om een zoektocht te starten naar een houten ladder. Het vergt slechts wat schuur- en verfwerk en je ladder is ready om ‘items’ overheen te hangen.

Kapstok

Het is natuurlijk ook erg makkelijk om leuke deurknoppen te verzamelen en deze te bevestigen aan een houten plank. Op deze manier hangt er binnen no-time een fleurige kapstop in jouw of je dochters/zoons slaapkamer.

Kledingrek

Een oplossing die iets meer werk vergt, maar tegelijkertijd een waanzinnige toevoeging is aan de inrichting van je kamer is een beschilderde tak bevestigend aan het plafond van je slaapkamer. Zorg ervoor dat de tak die je gebruikt stevig genoeg is om kleding aan op te hangen.

Kledingroedes

Je zou eraan kunnen denken om kledingroedes op te hangen naast of boven elkaar. Zo creeer je gemakkelijk een open kastruimte. De handeling is niet erg ingewikkeld. Het vraagt slechts om klusskills en precisie, aangezien de kledingroedes wel recht moeten komen te hangen.

MEER PLANKRUIMTE NODIG?

Billy-Kast

We gaven aan niet direct een sprint naar IKEA te trekken, maar wellicht heb je al een Billy-kast staan in je kamer; niet alleen nuttig om je boeken in op te bergen, maar ook praktisch om sieraden en schoenen in op te bergen.

Houten Kratje

In veel doe-het-zelf zaken kun je terecht voor een ‘krat’. Er zijn tal van verschillende creatieve manieren waarop je deze kratten kunt customizen. Om je een handje op weg te helpen, presenteren wij enkele variaties.

Hutkoffer

Start je zoektocht naar een oude hutkoffer om je items in op te bergen. Meestal zijn oude hutkoffers voorzien van een leuke print aan de binnenkant. Dat maakt het des te leuker om de koffer geopend neer te zetten op een stoel op bijvoorbeeld.

 

Dit gastartikel is geschreven door Willemijn van Leeuwen en middels uitdagingen probeer ze op originele en directe manieren naar oplossingen te zoeken. Naast een grote interesse in wat er in en om me haar gebeurt, werkt ze voor www.stylight.nl

 

Creatief met kledingkasten: 7 oplossingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.