Hopelijk hoef je niet zo vaak in de medicijnkast te zijn, toch is het wel belangrijk om deze minstens één keer per jaar te checken. Uit onderzoek van Zelfzorg.nl blijkt dat 49% van de Nederlanders medicijnen in huis heeft die over de datum zijn. En die kun je beter weggooien.

Niet in de vuilnisbak of het toilet, dat is niet toegestaan. Oude of ongebruikte medicijnen worden gezien als klein chemisch afval. Ook zelfzorgmiddelen als hoestdrankjes, maagzuurremmers of voedingssupplementen vallen hieronder.

Je kunt ze inleveren bij een inzamelpunt in je gemeente of bij de milieustraat. Vind je dat te omslachtig, dan kun je de medicijnen ook inleveren bij de apotheek. Daar zorgen ze ervoor dat alles op de juiste manier vernietigd wordt.

Is een klus gedaan, dan even afstrepen

Deze wekelijks extra huishoudelijk klus kun je afstrepen in de Homeplanner en De Organizing Agenda in het blokje ‘huishouden’ en in het ‘schoonmaakschema’. Zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt, super handig!

Vind jij het ook lastig overzicht te houden over huishoudelijke klussen, die je niet wekelijks hoeft te doen?

Geen nood, elke week geven we je een suggestie voor extra schoonmaak- en/of onderhoudsklussen die je steeds in de categorie ‘tip van de week’ vindt. Ontvang je graag deze nuttige huishoudtips per mail? Schrijf je dan gratis in voor de tip van de week nieuwsbrief!

Medicijnkast opschonen #28

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.