Alles in een hotel is erop gericht het jou als tijdelijke bewoner of bewoonster zoveel mogelijk naar de zin te maken. Daarom is het vaak zo goed toeven in een hotel! Zou het niet super zijn om dit genoegen elke dag te kunnen smaken? Kijk eens naar je eigen huis door de ogen van een kritische hotelgast, die er graag wat aangename dagen wil doorbrengen. Gebruik dan de volgende tips als eerste aanzet om voortaan volop te kunnen genieten van je eigen viersterrenhotel!

Maak van je slaapkamer een echte rustplek

Investeer in een lekkere matras, twee sets mooi beddengoed en sfeerverlichting. En het allerbelangrijkste: verwijder resoluut alle spullen die niets te maken hebben met relaxen, slapen en de liefde bedrijven!

Geef je badkamer een make-over

Heerlijk toch, zo’n maagdelijk lege badkamerkast met grote spiegel, wollige handdoeken en een handjevol lekkere verzorgingsproducten? Ontdoe je badkamer van alle overtollige rommel, leg je mooiste handdoeken en badjas in de kast en beperk de aanwezige flesjes, potjes en tubes tot jouw favoriete verzorgingsproducten, en voilà! je privékuuroord is klaar.

Trakteer jezelf in het weekend op een uitgebreid ontbijt

Lekker rustig ontbijten, mmmm…. Met wat broodjes, jus d’orange, een gekookt eitje aan een gezellig gedekte tafel, kom je al een heel eind in de goede richting. Muziekje erbij en genieten maar!

Verken de omgeving

Verzamel foldertjes en website-adressen van aanlokkelijke uitjes binnen een straal van 25 kilometer van je huis, en maak eens in de zoveel tijd een uitstapje in de buurt; relatief goedkoop gezien de beperkte reisafstand en vaak verrassend leuk! Laat je inspireren op de sites van Eropuit.nl, VVV.nl of ANWB.nl, hier vind je verrassendste uittips, wandel- en fietsroutes en accommodaties voor een dagje uit. De top 10 bezienswaardigheden weten van je stad, dorp of streek? Ontdek het op Top10bezienswaardigheden.nl.

Geef elkaar om de beurt een dag vrijaf!

Waak ervoor dat je niet de enige hotelier bent in je huishouden. Bombardeer al je huisgenoten tot zowel gast als pensionhouder! Of het nu gaat om afwassen, stofzuigen, klussen, administratie, boodschappen doen, huishoudelijk werk is nooit af. Des te aangenamer als je huisgenoot jou eens een dagje vrijwaart van alle dagelijkse beslommeringen en jij te gast bent in je eigen huis. Draai de dag erna de rollen om, en laad zo allebei de batterij op.

 

De afbeeldingen staan op dit Pinterest board

Maak van je huis een viersterrenhotel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.