De Kerst voorbij: 20 hacks om volgend jaar verwarde kerstlampjes, gebroken kerstballen of geknakte kaarsen te voorkomen. Met wat karton, een paar eierdozen en wat plastic bekers maak je heel simpel slimme opbergplekken voor je kerstspullen.

 

Alle kerstballen verzamelen

De originele dozen van kerstballen nemen veel ruimte in beslag. Koop kant-en-klare kerstboxen met verdelers, deze nemen veel minder ruimte in. Een goedkoper alternatief is het hergebruiken van wijn- of glaswerkdozen waarin verdelers zitten. Scheid de kerstballen op kleur en grootte, dat maakt het overzichtelijker.

Plastic bekers

Lijm plastic bekers op (op een maat gesneden) karton zodat het in een opbergdoos past.

Eierdozen

Gebruik oude eierdozen voor je kerstballen, met name voor de kleinere ballen zeer geschikt.

Zip-it

En wat dacht je van dit idee? Plastic zakjes met een zipsluiting, groot en klein, zijn perfect voor het uit elkaar houden van verschillende kerstversieringen, zoals sneeuwsterren, opgerolde kerstboomlinten en plastic kerstballen!

Houd je kerstverlichting wirwar-vrij!

Gebruik een tuinslanghaspel voor de lange snoeren. En de kortere snoeren wikkel je rond een stuk karton. Zo raken ze niet door de war en heb je volgend jaar geen problemen. Label elk snoer met plakband en schrijf er met een marker op welke lichten er in de boom, rond de deur, balkon of spiegel gaan.

Sla kransen stofvrij op

Alles wat je nodig hebt is een plastic tas of (vuilnis) zak of, stevige draad en een (stomerij) kledinghanger. Prik of knip een gat in het midden van de “onderkant” van de tas of zak. Breng de krans omhoog in de zak en steek de draad of kledinghanger door het gat heen. Et Voilà! Hang ‘m in een kast of aan een balk op de zolder tot het volgend jaar!

Papier hier

Berg cadeaupapier op in de Variera alleshouder  van Ikea. Ophangen kan ook, bijvoorbeeld aan de binnenkant van een kast.

Nog een slimme manier is om het inpakpapier in een extra lange doos op te bergen, bijv. een laarzendoos. Zet er nog wat extra kleine doosjes in, voor een schaar, plakband, lint en labels. Zo houd je alles gescheiden en overzichtelijk voor een snelle inpakklus!

Kerstkaarten scrapbook

Bewaar je je kerstkaarten van jaar tot jaar? Maar er een boekje van, So Easy! Kies de leukste kerstkaart voor de voorpagina of maak ‘m zelf van dun karton, plak er een mooi plaatje op en versier het met pompoms, stickertjes en gliterlijm. Perforeer vervolgens in elke kaart twee gaatje en haal er een ring doorheen. Scrapbook albumringen zijn o.a.te koop Bol.com. Maak het album af met feestelijke lintjes aan de ringen. Klaar en bladeren maar!

Kaarsen

Bewaar theelichten in een grote glazen pot, leuk voor in de vensterbank of zet ze op tafel.

Los opgeborgen kaarsen kunnen gemakkelijk beschadigd raken wanneer ze worden bewaard in laden. Wikkel ze in (vloei)papier en stop ze in lege keukenpapierrol. De perfecte grootte en vorm om ze te beschermen.

Opgeruimd staat netjes!

Als je een hekel hebt aan kasten boordevol met dingen die je maar één keer per jaar gebruikt. Berg de kerstspullen op in bakken en plak etiketten erop, dit zorgt voor een snelle en gemakkelijke identificatie. Doe eens gek en maak deze geweldige opslagoplossing voor aan het plafond in je schuur of garage.

 

Deze briljante opslag ideeën en de stap-voor-stap handleidingen vind je terug op dit Pinterest board.

 

De 20 beste opbergtrucs voor je kerstspullen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.