De wasmachine zorgt voor schone kleding, maar houdt er ook van om zelf schoongemaakt te  worden. Daarom krijgt hij deze week een goede opfrisbeurt.

Verwijder het wasmiddelbakje en maak het schoon onder de warme kraan. Vergeet ook de ruimte achter het bakje niet, deze kun je uitsoppen met een vochtige doek. Ook de rubberen afdichtring kun je meteen poetsen en de pluisjes uit de filter verwijderen.

Draai daarna een lege wasmachine op 90 graden met een half kopje soda of een halve fles schoonmaakazijn. Zo lossen alle nare geurtjes, achtergebleven zeepresten en kalk supergoed op.

Een kleine klus en je wasgoed ruikt weer naar bloemetjes!

 

Is de poetsklus gedaan, dan even afstrepen

Deze extra huishoudklus kun je afstrepen in de Homeplanner en De Organizing Agenda in het blokje ‘huishouden’ en in het ‘schoonmaakschema’. Zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt, super handig!

Vind jij het ook lastig overzicht te houden over huishoudelijke klussen, die je niet wekelijks hoeft te doen

Geen nood, elke week geven we je een suggestie voor extra schoonmaak- en/of onderhoudsklussen die je steeds in de categorie ‘tip van de week’ vindt. Ontvang je graag deze nuttige huishoudtips per mail? Schrijf je dan gratis in voor de tip van de week nieuwsbrief!

Wasmachine reinigen #21

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.