Wist je dat er een apparaat bestaat waar je gelukkig van kunt worden? Omdat het een geluksmachine is? Ik heb net een nieuwe.

Druk druk druk

Een jaar of anderhalf geleden lag ik met de griep in bed. Ik was moe, maar weer een beetje aan het opknappen. Mijn hoofd deed het al wel weer maar mijn lijf wilde nog niet. Om mezelf een beetje bezig te houden, sloeg ik aan het rekenen. Hoeveel tijd was ik eigenlijk per week aan de was kwijt? Ik kwam uit op uren en uren. Ongeveer twee uur daarvan bestond uit het ophangen en afhalen van de was. Zware spijkerbroeken die je nagels omknakken. Onderbroeken. Kleine sokjes die er steeds weer afvallen als je het rek aanraakt. Aan het wasrek blijven haken met je mooie trui. Al die sokken eraf halen en dan voelen dat ze toch nog niet helemaal droog waren. Alles weer terug hangen. En intussen denken ‘wat heb ik het toch druk!’. Waarom deed ik dit eigenlijk nog? Ik leek wel gek!

Me-time

En dus kocht ik een droger. Slecht voor het milieu, maar goed voor mijn humeur. Probleem opgelost. Zo heb ik twee uur per week tijd voor mezelf geregeld. Lekker dingen doen die me energie geven in plaats van energie kosten. Eindelijk ben ik van dat ellendige ophangen van de was af. Misschien kan ik het nog het beste zo samenvatten: mijn droger geeft me tijd om dingen te doen waar ik van geniet, zoals schrijven. Wat een geluk.

Maandagmorgen apparaat

Tot ik na een jaar een plasje water onder de droger vond. Monteur erbij, onderdeel besteld, een week zonder droger, gerepareerd, klaar. Ach, zo besef je je nog eens hoe blij je kunt zijn met een apparaat. Niks aan de hand. Tot de droger voor de tweede keer lekte. Herhaling van dit ritueel: weer een week emmeren met de was en je beseffen hoe fijn het is om tijd voor jezelf over te houden. Bij de derde keer werd het al minder leuk en bij de vierde keer was het echt niet meer leuk. Droger stuk, weg geluk.

Blij blij blij

Gelukkig was vier keer stuk in anderhalf jaar tijd ook volgens de leverancier onacceptabel. En dus mocht ik een nieuwe droger uitzoeken. Wat een opluchting! Eindelijk weer de zekerheid dat ‘mijn’ uren van mij zijn!

Gisteren heb ik een nieuwe gekregen. Hij staat te blinken in mijn huis. Ik ga er weer veel plezier van hebben, dat weet ik nu al. Want het is mijn geluksmachine.

Welk apparaat is eigenlijk jouw geluksmachine?

 

Mijn geluksmachine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.