Omgaan met geld, het lijkt makkelijk. Je ontvangt maandelijks je inkomen, betaalt de rekeningen en daarnaast zijn er de grote en kleine dagelijkse uitgaven. Toch vragen veel mensen zich regelmatig af waar het geld toch blijft! Daarom 5 bespaartips, niet alleen handig als je weinig te besteden hebt, maar ook als je een ruimer budget hebt.

5 Slimme Nibud bespaartip

1. Zorg voor grip op je geld

Als je overzicht hebt over je geldzaken en weet waar je geld blijft, ga je vanzelf bewuster met je geld om, kun je makkelijker keuzes maken en geef je minder uit.

2. Bespaar op energie

Bespaar eenvoudig op energie door kleine aanpassingen in huis. Je kunt je persoonlijke bespaarplan maken met de Bespaartest. Zo kun je tot wel 600 euro per jaar besparen!

3. Check je verzekeringen en abonnementen

Loop je verzekeringen en abonnementen eens goed door en kijk of ze allemaal nodig zijn. Misschien ben je dubbel verzekerd of verzeker je eigenlijk niet wat je wilt? En heb je abonnementen op tijdschriften die je nooit leest? Zeg ze op en bespaar flink per jaar!

4. Bereken je recht op toeslagen of subsidies

Laat je geld niet liggen en vraag aan waar je recht op hebt. Op berekenuwrecht zie je of je recht hebt op toeslagen of subsidies. Op dit moment zijn er 135 gemeenten aangesloten bij deze website. Van deze gemeenten kun je de gemeente specifieke regelingen bekijken. Doet jouw gemeente nog niet mee? Neem dan contact op met je gemeente voor het opvragen gemeente specifieke regelingen.

5. Maak een bespaarplan

Dit kan honderden euro’s per jaar schelen! Maak een bespaarplan. Als je weet waar je op wilt en kunt besparen, dan helpt het als je dat op papier zet. Je hebt dan een goede houvast om op terug te vallen als je verleid wordt meer uit te geven dan je gepland had.

Plan-Point | WAAR BLIJFT HET GELD

Meer informatie over geldzaken vind je op Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting: Nibud.nl

Tags:
Waar blijft het geld?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.