Wij krijgen regelmatig de vraag: hoe begin ik met het invullen van mijn Homeplanner of Organizing Agenda. Wij geven je een paar tips waardoor je het hele jaar door maximaal plezier hebt van je agenda of kalender.

 

Zo werkt de agenda

Aan het begin van het jaar staat al heel veel vast. Verjaardagen, (school)vakanties en de Apk-keuring van de auto, maar bijvoorbeeld ook de data waarop de verschillende soorten vuilnis wordt opgehaald of wanneer het tijd is om een abonnement op te zeggen. Het is handig om dit aan het begin van het jaar al op de Homeplanner of in de Organizing agenda te zetten, zodat je goed overzicht houdt. Ben je altijd nét te laat met het maken van een afspraak bij de kapper of schoonheidsspecialiste? Ook dit kun je aan het begin van het jaar natuurlijk heel goed inplannen. We hebben speciale stickertjes die helpen bij het onthouden van grote en kleine klussen en afspraken. Bij de agenda zitten die achterin, voor de Homeplanner kun je ze los bijkopen.

Homeplanner

Andere kleur stift of potlood

Je kunt met verschillende kleuren stift verschillende soorten gebeurtenissen markeren, bijvoorbeeld groen voor verjaardagen en oranje voor afspraken.

  aaaaa

Plan huishoudelijke taken in

In het grote schoonmaakschema in de Homeplanner en de agenda kun je huishoudelijke klussen inplannen voor het hele jaar. Achter ieder klusje staat hoe vaak je het per jaar moet /kunt doen. Dat is natuurlijk slechts een suggestie, maar het kan je helpen om een werkbaar schoonmaakschema voor jezelf te maken.

Halfjaarlijkse klusjes

Er staan ook zaken op die je niet zo vaak hoeft te doen, zoals gordijnen wassen of de diepvries ontdooien. Door dit soort klussen aan het begin van het jaar al in te plannen, voorkom je dat je ze vergeet. Als je een planning hebt gemaakt, kun je dit ook weer met de herinneringsstickers aangeven in de agenda of op de kalender.

Wekelijks huishoudelijke klussen

De wekelijks huishoudelijke klussen kun je op het kalenderdeel afstrepen in het blokje ‘huishouden’. Zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt! Onderin het blokje staan suggesties voor extra klussen.

  aaaaa

Zo veel mogelijkheden

Naast het huishouden kun je ook andere klusjes alvast inplannen, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse controle van de cv-ketel of rookmelder, schilderklussen etc. In de Organizing Agenda vind je achterin een handige taakplanner klussen, waar je ook het telefoonnummer van de monteur en de datum van de laatste check kunt invullen.

klusplanner
De Organizing Agenda

Jaarplanner

Ook bevat de Organizing Agenda een algemene jaarplanner, waar je alle belangrijke gebeurtenissen van het jaar op een rijtje kunt zetten. Dit geeft je een goed overzicht van wat je het komend jaar te wachten staat.

Grote opruimklussen en doelen

Daarbij kun je ook je opruimklussen en doelen voor dit jaar alvast noteren in de agenda. Als je weet wat je doel is, gaan je hersenen je helpen dit doel te bereiken. Zo werkt het ook bij het noteren van de grote opruimklussen voor dit jaar. Doordat het invulschema je vraagt op deelstappen op te schrijven, breek je een klus in kleinere stukjes waardoor het behapbaar wordt.

……..
Succes met het invullen van je Homeplanner of Organizing agenda! En heb je nog vragen, stel ze hieronder.
……..

Tags:
Zo haal je het beste uit je Organizing Agenda of Homeplanner

10 reacties op “Zo haal je het beste uit je Organizing Agenda of Homeplanner

 1. Goedemorgen, fijn de heldere uitleg over de agenda! Even een vraagje hoe vul je de budget planner in? Vul je daar al je uitgaven in ,dat lijkt me niet genoeg voor één maand. Of moet je al een budget hebben om te vergelijken. Het is me niet helemaal duidelijk. Met vriendelijke groet Joyce.

  1. Noteer hier elke maand hoeveel geld er binnenkomt en waaraan je het besteedt. Op die manier krijg je inzicht in je uitgavenpatroon en kun je waar nodig bijsturen, zodat je nooit voor financiële verrassingen komt te staan.

   Bijvoorbeeld: De totale inkomsten van je salaris, zorgtoeslag, kinderbijslag, geld voor verjaardag. En de totale uitgaven voor je huur, vaste lasten (energie, water), verzekeringen (auto, zorgverzekering), boodschappen, uitjes, kleding, abonnementen, mobiele telefoon , afbetaling en spaargeld.

 2. Net als Monique en Line B had ik ook graag geweten wanneer ik de agenda 2023 kan bestellen? En vooral komt in 2023 de agendavulling uit? Want voor 2022 werd deze geschrapt. Zeer spijtig want ik gebruikte de agendavulling A5 zeer graag. Overzichtelijk en ruim. Dus benieuwd of die er voor 2023 wel komt. En ook of er reactie komt op de berichten want op vlak van reageren lijkt deze website soms als non-actief …

 3. afgelopen jaren door omstandigheden niet kunnen aanschaffen, in het verleden was er elk jaar een leuke aanbieding als je agenda en planner samen kocht. erg jammer dat het er niet meer is

 4. Ik ben heel blij met mijn agenda, maar… ik mis ruimte om ideeën iets groter uit te werken. Wat ik handig zou vinden, is extra lege multoblaadjes om in de agenda stoppen. Zodat je niet ook nog een notitieblok mee hoeft te nemen. TIP?

  1. Gijsje, ik plak gewoon een blaadje in de agenda op pagina’s die ik niet nodig heb, daar werk ik een en ander op uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.