Heb je ook zo’n zin om 2024 lekker opgeruimd en goed georganiseerd te beginnen? Wij helpen je op weg met vijf tips die eenvoudig in te passen zijn in de drukke decembermaand.

1. CHECK TEGOEDBONNEN – 10 MINUTEN

Verzamel al je tegoed- en boekenbonnen, ook de digitale (zoals Groupon en Vakantieveilingen) en check de verloopdata. Grote kans dat er een paar binnenkort verlopen. Je kunt ze nu gebruiken om kerstcadeautjes van de te kopen. Schrijf van de andere bonnen de uiterste gebruiksdatum in je agenda.

2. STICKER JE AGENDA – 15 MINUTEN

Als je dan toch je agenda voor je hebt, vul dan ook alvast alle herhalende afspraken en verjaardagen in. Dat werkt ook voor huishoudelijke klussen die je anders vergeet, bijvoorbeeld iedere zes weken een herinnering om de waterkoker te ontkalken of de afzuigkap schoon te maken. Je kunt hiervoor heel goed onze agenda- en kalenderstickers gebruiken.

3. LEEG JE KEUKENKAST – 15 MINUTEN (PLUS WEGBRENGTIJD)

         leeg je keukenkast

 

Neem vandaag een kwartiertje de tijd om je keukenvoorraad na te lopen. Pak een grote boodschappentas en gooi alle pakjes en conserven die je niet (meer) gebruikt of die tegen de datum aanlopen in de tas. Dubbel voordeel: jouw keukenkastjes zijn opgeruimd en iemand anders heeft deze kerst wat lekkers te eten. Leg de tas achterin de auto en rijd nog deze week naar de voedselbank. Voor adressen check:  www.voedselbankennederland.nl

4. LEEG DE VRIEZER – 10 MINUTEN

Dit is ook een mooi moment om je vriezerinhoud te controleren. Het is een misverstand dat de vriezer zo koud is dat je er alles oneindig lang kunt bewaren. Gemiddeld blijft ingevroren voedsel maximaal drie tot zes maanden goed. In een vriesvakje boven de koelkast slechts een paar weken. Maak een lijst van alles wat je in je vriezer hebt en eet alles wat nog beperkt houdbaar is deze week op. Zo maak je ook ruimte voor kerstinkopen. Je kunt ook de hele vriezer leeg eten en hem dan ontdooien.

5. MAAK EEN MASTERPLAN – 10 MINUTEN

Zijn er nog grote klussen die je volgend jaar wilt aanpakken, zoals het opruimen van de schuur of zolder? Plan ze dan nu alvast in je Homeplanner of Organizing agenda. Hak de klus in behapbare stukken van een paar uur en zet deze vast op data in je kalender of agenda. Zo voorkom je dat je ze steeds voor je uit blijft schuiven. De Organizing Agenda  bevat een invulpagina voor opruimklussen.

Tags:
Zo maak je een goede start in 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.