Heerlijk de lente is weer begonnen. Na zo’n eerste weekje genieten van de zonneschijn begint er toch ook weer iets te kriebelen….Want in de eerste zonnestralen dansen er stofdeeltjes rond en blijken de ruiten na een lange winter niet meer zo glashelder te zijn. Tijd voor de grote schoonmaak dus!

Maak ruimte in je agenda

Nu is het moment waarop je alles aanpakt waar je anders niet aan toe komt. Plan hiervoor alvast één of twee dagen vrij in je agenda/planner. Kijk op de taakplanner welke klusjes de hoogste prioriteiten hebben en maak een planning. Schrijf deze in stappen op in de juiste volgorde. Als een klus klaar is zet je een kruisje op de taakplanner. Begin met bv. één kast uit te pluizen en probeer klus voor klus te doen. Als je overal tegelijk aan begint, staat je hele huis overhoop en word je al moedeloos bij de gedachte dat alles straks weer op z’n plaats moet.

Wat wel, wat niet?

Meestal hebben we veel te veel spullen in huis. Bewaar wat je zeker nog gaat gebruiken en maak bewuste keuzes. Moeilijk om een beslissing te nemen? Hanteer de gouden regel: alles wat je een jaar niet in handen hebt gehad, kan weg. Ruim al die kastjes, laatjes en fruitmandjes met frutsels, dingetjes en oude make-up spulletjes op. Wees niet bang om iets weg te gooien! Om je alvast op weg te helpen heb ik speciaal voor jou een lijst gemaakt van 70 spullen die je zo weg kunt doen (zonder spijt!). Deze kun je hier gratis downloaden. Print de opruim checklist uit, hang hem op een zichtbare plek en beginnen maar.

Aan de slag

Maak alles lekker schoon. Gooi de ramen open, haal de spinnenwebben weg en verwijder het stof van de kasten. Schuif ook eens een keer de grote kast van zijn plek, want daar kan een hoop viezigheid achter liggen. Dus handschoenen aan en poetsen maar! Want niets geeft zo’n lekker gevoel als een opgefrist huis.

Lenteschoonmaak

2 reacties op “Lenteschoonmaak

  1. Hallo, ik heb een alleenstaande dochter met kleinzoon. Zij zoekt een leuke weekplanner met stickers (voor de kleine). Dus geen gezinsplanner, maar echt voor een alleenstaande. Heeft u dat?
    Bedankt alvast. E.

    1. Hoi Elly,

      De Homeplanner is ook goed te gebruiken voor alleenstaande en de stickerset kun je er apart bij bestellen. We hebben ook twee leuke weekplanners voor jongens en het 7 dagen planbord met 80 magneetjes is ook een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.