December is een cadeautjesmaand, dat is bekend. Gelukkig hoeft het geen extra dure maand te zijn, als je maar goed voorbereid bent. Maak bijvoorbeeld voor jezelf een overzicht van alle mensen voor wie jij een cadeautje wil kopen. Heb je al ideeën voor bepaalde mensen? Schrijf dit dan meteen op, dat maakt het winkelen alleen maar eenvoudiger.

Als je thuis al bedenkt wat je wilt kopen hoef je het alleen nog maar te halen in de winkel. Dat is natuurlijk een stuk sneller dan alle winkels af lopen op zoek naar een passend cadeautje. Daarnaast ontloop je, als je op tijd je inkopen gaat doen, de drukte in de winkels! Heb je helemaal geen zin in die extra koopzondagen, drukke winkels en gestreste mensen? Maak het jezelf dan helemaal makkelijk en winkel online!

Naast het kopen van cadeaus zijn er vaak nog meer kosten verbonden aan de decembermaand. Neem bijvoorbeeld de versiering van je huis, het lekkers om je gasten (en jezelf natuurlijk) voor te zetten. En misschien wil je ook nog een nieuwe kerst outfit aanschaffen?

Aankleding

Niets gaat er boven een prachtig versierde boom en een huis in kerstsferen. Maar daar hoef je de hoofdprijs niet voor te betalen! Ga bijvoorbeeld eens NA de kerst naar het tuincentrum in plaats van een paar weken voor de kerst. Na de kerst gaan er veel artikelen in de uitverkoop zodat de tuincentra volgend jaar weer ruimte hebben voor de nieuwste trends. Voor jou de perfecte tijd om je slag te slaan voor volgend jaar. Heb je daar geen geduld voor? Ook op marktplaats en in de goedkopere winkels vliegen de ballen je om de oren rond de decembermaand. Als je het leuk vindt om creatief bezig te zijn dan zijn er op internet ook talloze leuke ideeën te vinden om je oude kerstballen van een nieuw kleurtje of printje te voorzien, of organiseer een ruilfeestje met je vriendinnen of buren.

Eten en hapjes

Omdat je al je cadeaus op tijd in huis hebt heb je ruim de tijd om je over het kerstmenu te buigen. Je kunt de hele kerstdis zelf op tafel toveren of met je tafelgenoten afspreken dat iedereen een gang voor zijn rekening neemt. Dit spaart niet alleen tijd maar natuurlijk ook veel geld. Hou bij het samenstellen van het menu in je achterhoofd dat je voor een lekker menu niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Sla je kookboeken er eens op na of zoek wat heerlijke recepten op het internet met wat goedkopere ingrediënten.

Feestkleding

Steek je normaal altijd iedereen in het nieuw voor de feestdagen? Dan heb je vast nog een hele kast vol kleding die je dit jaar kunt hergebruiken. Combineer het jurkje van vorig jaar met het vestje van twee jaar geleden, steek je haar mooi op een je bent klaar! De kinderen zijn met een beetje pech wel uit hun kleding van vorig jaar winter gegroeid. Kies voor hun mooie kleding die zij in combinatie met iets anders ook casual kunnen dragen zodat ze er de hele winter plezier van hebben!

Hoe overleeft mijn banksaldo de feestdagen?

Een reactie op “Hoe overleeft mijn banksaldo de feestdagen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.