Een bedankkaart ontvangen is heel erg leuk, maar zélf een tekst verzinnen valt nog niet mee. Want wat schrijf je erop? Gelukkig wordt het schrijven van bedankkaartjes met onderstaand mini-stappenplan van De HuishoudCoach eenvoudig.

1 Begin gewoon met ‘Dank je wel’

Val meteen met de deur in huis. Begin je bedankkaart met een toepasselijke aanhef (‘Beste‘, ‘Lieve‘, ‘Geachte‘) en schrijf meteen ‘Hartelijk dank voor…‘ of ‘Dank je voor …‘, gevolgd door datgene waarvoor je bedankt: ‘… het mooie cadeau‘ of ‘… het leuke uitstapje‘.

2 Noem een bijzonder detail

Vertel wat je het allerleukst vond aan het cadeau of uitstapje.

Schrijf bijvoorbeeld: ‘Vooral de oorbellen zijn prachtig’ of ‘Vooral het bezoek aan de ‘kraamkamer van de pasgeboren zeepaardjes vond ik speciaal’.

Hierdoor krijgt je bedankje meteen meer karakter en voelt degene die jouw kaartje krijgt, zich écht gezien en gewaardeerd.

Mini Stappen Plan: voor onvergetelijke bedankkaartjes - planpoint.nl

3 Vertel eventueel een nieuwtje

Schrijf je jouw kaartje aan een familielid of vriend(in), die je niet zo vaak ziet, vertel dan meteen een nieuwtje over jezelf. Daardoor haal je de familie- of vriendschapsband weer even aan.

Schrijf bijvoorbeeld:‘ Met mij gaat alles goed, ik ben net begonnen aan een nieuwe baan bij een kinderdagverblijf.‘

Zie je iemand heel geregeld, dan kun je deze stap overslaan.

4 Sluit af met een verwijzing naar het verleden en de toekomst

Zeg bijvoorbeeld: ‘Het was leuk je met Kerst te zien, hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer!’

Ook hiermee geef je aan dat je graag met geadresseerde in contact blijft.

5 Onderteken je bedankkaart

Herhaal je bedankje en sluit af. Schrijf iets in de trant van ‘Nogmaals dank voor het heerlijke etentje‘ en eindig met een groet, die past bij de ontvanger, bijvoorbeeld: ‘Liefs‘, ‘Vriendelijke groet‘, ‘Hartelijke groeten‘, ‘Groetjes‘ of ‘Hoogachtend‘.

Wanneer je deze 5 simpele stappen volgt, ziet de tekst op jouw bedankkaartje er ongeveer zo uit:

“Lieve Marieke, Dank voor het gezellige tuinfeestje, de barbecue en het buffet waren echt heerlijk! Het was leuk je te spreken zaterdag; ik ga komende zaterdagavond jouw recept voor gemarineerde kipfiletborst uitproberen, dus mocht je in de buurt zijn: kom vooral even langs om te proeven. Nogmaals dank en liefs van Bente.”

Geïnspireerd?

Verras meteen een speciaal iemand met een kaart! Kies een leuke ansichtkaart, schrijf een tekst met het mini-stappenplan en doe de kaart op de bus.

Mini Stappen Plan: voor onvergetelijke bedankkaartjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.