Wie: Mylène Ruyters

Wat: Gediplomeerd gewichtsconsulente, afslankcoach en ervaringsdeskundige. eigenaar van GewichtsConsulenten Nederland (GCN)

Waar: Echt, Limburg

Er zijn al heel veel boeken over voeding, afvallen en diëten, wat is er zo anders aan dit boek?
Er zijn inderdaad veel boeken die gaan over voeding en afvallen en als die boeken werken dan werken ze. Echter ik wilde een boek schrijven met als uitgangspunt “Ik mag alles eten”. Een boek dat gebaseerd is op wat je WEL mag eten i.p.v. wat je NIET mag eten. Een boek dat eenvoudig en ongecompliceerd is en waarbij je gezondere keuzes leert te maken en leert te kiezen voor gezondere alternatieven. Een gezondere leefstijl krijg je door haalbare doelen te stellen waarbij je lekker in je vel zit, het ook leuk en gezellig blijft en waarbij je lief bent voor jezelf.

Hoe kom je aan de naam van het boek?
Heel veel mensen willen graag afvallen echter is er nog iets belangrijkers wat de meeste willen en dat is gewoon mogen blijven eten. Op het moment dat je iets NIET mag, dan denken je hersenen automatisch aan datgene waaraan je NIET mag denken. Denk nu maar eens NIET aan een roze olifant. Waaraan denk je nu? Precies, aan een roze olifant. Iets niet mogen werkt voor veel mensen als een rode lap op een stier, dus ik zeg: “Ik mag alles eten!”. Op het moment dat je het mag, is het vaak helemaal niet meer zo spannend en lekker. Dat biedt dat weer nieuwe mogelijkheden.

Waarom is afvallen en het volhouden zo lastig?
Volhouden is vaak lastig omdat patronen er meestal hardnekkig en vaak al jaren inzitten. Denk maar eens aan ‘s avonds op de bank zitten snacken! Dat is meestal een patroon van jaren. Daardoor is het belangrijk dat een nieuw aangeleerde eigenschap of patroon voor langere tijd herhaald wordt.

Hoe weet je dit allemaal? Wat is jouw ervaring?
Ik ben een echte ervaringsdeskundige. Ondanks dat ik er veel over heb gelezen en geleerd, haal ik het meeste uit mijn eigen ervaringen. Ik heb jarenlang een ernstige eetstoornis gehad –Boulima Nervosa- waarbij ik verslaafd was aan veel eten en de controle over eten volledig kwijt was. Overgewicht zie ik ook als een eetverslaving, omdat i.p.v. dat jij controle over het eten hebt, het eten controle over jou heeft. (uitzonderingen nagelaten). Ik heb geleerd om weer controle over mezelf en mijn eten te krijgen en dat wil ik mijn lezers ook bijbrengen. Ik leer mensen met mijn boek weer controle te krijgen over hun eten en eetgedrag met gezonde voeding natuurlijk als uitgangspunt.

Musthave keukengerei?
Onmisbaar keukengerei vind ik de Air-Fryer of de Actifry. Ze zijn duur in aanschaf. Maar die kosten heb je er snel weer uit, als je ervaren hebt hoe gezond je hiermee eten kunt bereiden ZONDER dat het iets aan de smaak doet.

Hoe houd je alles onder controle (werk, relatie, en huishouden)?
Plannen, plannen en plannen. Prioriteiten stellen en een balans creëren tussen werk, gezin en het huishouden. Waarbij het huishouden op de laatste plaats komt en mijn gezin op nummer 1 J.

Welke huishoudklusjes doe je niet graag?
De meest verschrikkelijke huishoudklusjes vind ik boodschappen doen en strijken. Wat ik ook probeer…ik blijf het niet leuk vinden. Gelukkig komen mijn schoonouders me elke week in het huis helpen zodat ik meer tijd overhoud voor mijn gezin en werk.

Favoriete ‘noodvoedsel’?
Als ik mezelf wil overgeven aan lekker veel eten –omdat ik die keus zelf maak- dan zijn een zak kroepoek of een liter magere yoghurt met veel fruit mijn favorieten.

Heb je voor de lezers nog een slimme tip?
De allerslimste tip om niet teveel te eten als je dat niet wilt, is om niet je meest favoriete snacks/voedsel in huis te halen. Daar gaat ook één van de onderwerpen over: “Verleidingen weerstaan maar niet uitdagen!”. Zorg dat je overdag ruim voldoende eet en zorg voor voldoende nachtrust. Goede voornemens verdwijnen als sneeuw voor de zon als je moe bent!

ik mag alles etenWat zou Mylène zeggen? – Ik mag alles eten!
Geen zin in ingewikkelde diëten? Wat zou Mylène zeggen? Ik mag alles eten! is gebaseerd op het werkboek van deze bewezen succesvolle afslankmethode. Een praktisch werkboek met no-nonsense tips, recepten en weekmenu’s over lekker eten zonder je figuur te verliezen.
Je kunt het boek bestellen bij Bol.com.

Interview met de schrijfster van ‘Wat zou Mylène zeggen?’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.