Aan je huis schoonmaken hoef je geen dagtaak te hebben als je het een beetje handig aanpakt. Met behulp van de kruismethode scheid je de absoluut noodzakelijke poetsacties van de minder noodzakelijke boenklussen én doe je automatisch je hele huis aan!

VERTICAAL SCHOONMAKEN MET DE 7 SNELLE POETSACTIES

Voer elke week de volgende 7 snelle poetsacties uit en raus daarbij je hele huis van boven naar onder door. Werk zoveel mogelijk per actie i.p.v. per ruimte, want daarmee bespaar je heel veel tijd!

  • Stof afnemen op ooghoogte
  • Stofzuigen
  • Vloeren dweilen
  • Sanitair reinigen
  • Gasfornuis schoonmaken
  • Vuilniszakken en prullenbakken legen
  • Spiegelende oppervlakken schoonmaken

Voor het verticale poetsen geldt: werk lekker met de Franse slag, zodat je huis met zo min mogelijk inspanning zo goed mogelijk oogt!

HORIZONTAAL SCHOONMAKEN MET EXTRA BOENKLUSSEN

Besteed buiten het verticale poetsen wekelijks 1 uur aan een horizontale boenklus naar keuze, en doe daarbij in een schema van vier weken elke week een andere woonlaag van je huis aan:

1e week: eerste woonlaag (beneden)

2e week: tweede woonlaag (1e etage)

3e week: derde woonlaag (2e etage)

4e week: buitenruimten (tuin, stoep, garage, enz.)

5e week: eerste woonlaag ….enzovoort

Kies één van de minder urgente boenklussen van de taakplanner uit de Homeplanner of agenda: gordijnen wassen, radiatoren schoonmaken, stoffen boven en onder ooghoogte enzovoort. Voer deze klus van je keuze rigoureus uit, want bij horizontaal boenen telt juist niet de kwantiteit maar de kwaliteit!

Dankzij de indeling in vier woonlagen, kruisen de horizontale boenklussen de verticale poetsacties steeds op een andere plek in huis en komen alle hoeken en gaten van je woning vanzelf aan de beurt. Succes! En ben je klaar? Afvinken en relaxen maar!

Kruiselings poetsen: simpel en snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.