Een extra klusje deze week. Na de hevige regenbuien van de afgelopen tijd kunnen de ramen weer gezeemd worden. Maak je rondjes met je poetsdoek? Dat is niet de meest effectieve manier van schoonmaken. Als je horizontale, overlappende bewegingen met je doek maakt, kost dat de helft minder tijd en neem je ook de hoeken mee (die je overslaat als je cirkelende bewegingen maakt).

Bij grote oppervlakken, zoals de douchemuur of ramen, kun je nog sneller werken door twee handen tegelijk te gebruiken. Schoonmaken was nog nooit zo slim én snel!

Is een klus gedaan, dan even afstrepen

Deze wekelijks extra huishoudelijk klus kun je afstrepen in de Homeplanner , De Organizing Agenda  in het blokje ‘huishouden’ en in het ‘schoonmaakschema’.  Zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt, super handig!

Vind jij het ook lastig overzicht te houden over huishoudelijke klussen, die je niet wekelijks hoeft te doen?

Geen nood, elke week geven we je een suggestie voor extra schoonmaak- en/of onderhoudsklussen die je steeds in de categorie ‘tip van de week’ vindt. Ontvang je graag deze nuttige huishoudtips per mail? Schrijf je dan gratis in voor de tip van de week nieuwsbrief!

 

ramen zemen #47

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.