Deze week veranderde het weer plotseling van regenachtig naar de eerste nachtvorst. Ben je verrast door de onverwachte kou? Geen zorgen! Met deze slimme tips ben je voortaan uitstekend voorbereid. Zeg gedag tegen beslagen autoruiten, vermijd last-minute zoektochten naar winteraccessoires en ontdek handige trucs om kliko-bevriezing te voorkomen!

1. Sluit je buitenkraan af!

Door je buitenkraan af te sluiten voorkom je dat deze bevriest en eventueel schade aanricht. Zorg er wel voor dat al het water uit de leiding is omdat dit anders nog kan bevriezen. Open de buitenkraan, laat het water volledig wegdruppelen en sluit hem dan pas stevig. Een eenvoudige voorzorgsmaatregel die veel narigheid kan besparen.

2. Controleer de verwarming

Voordat de vorst echt toeslaat, is het een goed idee om je verwarming te laten controleren. Controleer of alle radiatoren goed werken en ontlucht ze indien nodig. Vervang ook je verwarmingsfilters voor een efficiënte werking.

3. Houd het zicht in je auto helder

Maak korte metten met beslagen autoruiten en ochtendstress door standaard een microvezel raamset in de auto te bewaren. Gebruik de poetsdoek om snel de condens van je ramen te vegen en droog na met de droogdoek. Zo rijd je veilig de winterse ochtenden tegemoet.

4. Voorkom een vastgevroren kliko klep

Het overkomt ons allemaal – de kliko deksel die vastvriest. Leg simpelweg een tak of stuk karton tussen de deksel en de container of smeer de rand in met vaseline voor het gaat vriezen. Zo gaat de deksel bij vorst makkelijk open en wordt het legen van de kliko een probleemloze klus.

5. Vorstvrije GFT-container

Maak je Gft-container winterbestendig door na het legen een dunne krant of eierdoos onderin te leggen. Het absorbeert vocht en voorkomt grotendeels dat groenafval vastvriest. Een eenvoudig trucje om ervoor te zorgen dat het legen van je groenafvalbak moeiteloos blijft, zelfs tijdens winterse temperaturen.

6. Handige winter-organizer

Hang een organizer aan je verwarming  bij de voordeur voor handschoenen, mutsen en sjaals. Zo heb je altijd alles bij de hand als je naar buiten gaat en vermijd je last-minute zoektochten naar verloren winteraccessoires.

7. Geef je auto een warme deken

Ontsnap aan de ijskrabfrustratie: gebruik een anti-ijsdeken om je autoruiten te beschermen tegen vorst. Leg het doek ‘s avonds over je voorruit en ontwaak ‘s ochtends zonder ijskrabberstress.

8. Ijsvrije spiegel hack

Laat de ijsvrije ritten beginnen met deze hack! Bevestig diepvrieszakken met elastiekjes rond je zijspiegels om ijsvorming te voorkomen. Vooral handig als je auto geen buitenspiegelverwarming heeft. Zo begroet je de ochtend met heldere spiegels en een glimlach op je gezicht. Winterse efficiëntie ten top!

9. Winterwarme sleutels

Voorkom het ongemak van bevroren sloten door een dun laagje lippenbalsem of vaseline op je sleutel in te wrijven voordat je het slot opent. Hierdoor blijft het slot soepel en ben je snel binnen, zelfs als koning Winter zijn greep doet gelden. Een kleine moeite met groot gemak!

10.Voorkom een glijpartij

Laat je niet verrassen door winterse gladheid: zorg dat je altijd wat strooizout paraat hebt! Tijdens de koude maanden kan het zomaar sneeuwen of spekglad worden door vorst. Dus: haal nu alvast strooizout in huis.

 

Winterweer, bereid je voor! Zo blijf je de vrieskou altijd een stapje voor en maak je jouw winterse dagen net een beetje gemakkelijker en aangenamer!

10 actiepunten om de vorst een stapje voor te blijven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.