Met de komst van de lente is het ook weer tijd om je garderobe onder handen te nemen.

Ouderwets? Iets dat we aan grootmoeder over laten? In het geheel niet. Een goed georganiseerde en op het seizoen afgestemde garderobe is de basis voor een stijlvol uiterlijk, dag na dag. Alleen als je overzicht over je kleding hebt, zal je iedere morgen gemakkelijk je outfit bij elkaar kunnen halen. Het spaart je een hoop tijd, stress en frustraties.

Hoe ga je te werk?

Maak een selectie van de winterkleding waarvan je denkt dat je die de komende tijd niet meer zult dragen. Controleer of de kleding schoon is. Leg wollen truien en jurken die gewassen moeten worden of jassen die gestoomd moeten worden, apart. Berg de kledingstukken die schoon zijn op in hoezen of zakken die tegen stof en motten beschermen. Neem zo nodig extra maatregelen om motten te bestrijden of te voorkomen (zeker in de overgangsseizoenen is dit belangrijk). Informeer bij de drogist naar de mogelijkheden.

Overzicht

Maak vervolgens een scheiding tussen de (lente en zomer) kleding die je naar je werk draagt en de kleding die je in je vrije tijd draagt. Bedenk voor jezelf een opbergsysteem dat je in staat stelt om de kleding gemakkelijk terug te vinden. Voor de één werkt het goed als broeken bij broeken hangen, jasjes bij jasjes enzovoorts. Voor de ander werkt het misschien beter als alles op kleur hangt. Ga na wat voor jou werkt.

Exit

Vraag je tijdens het selecteren van de kleding ook direct af of je de kledingstukken die door je handen gaan nog wel zult dragen. Het criterium dat veelal gehanteerd wordt, is: heb je een kledingstuk meer dan één jaar niet gedragen, dan is het niet waarschijnlijk dat je er nog toe zult komen. In dat geval geldt: exit! Leg deze kledingstukken bij elkaar zodat je naderhand kunt beslissen op welke manier je er afstand van gaat doen (vuilnisbak, zak van Max, marktplaats, tweedehandswinkel).

Soort bij soort

Loop ook je lingerie en kousen na. Gooi kapotte kousen en verwassen ondergoed weg en leg soort bij soort zodat je ook in de wirwar van bh’s, slipjes, sokken en pantykousen gemakkelijk je weg kunt vinden. Ga voor een schone en frisse ondergoed. Kraakhelder en geordend.

Kritisch

Geen mode-item dat (helaas) sneller dateert dan schoenen! Neem je schoeisel kritisch onder de loep. Wat kan nog wel? Wat niet meer? Dwing jezelf ook hier tot definitieve keuzes. Het komt de orde in je kledingkast en je dagelijkse kledingstijl ten goede.

Snel klaar

Ben je zo iemand die ‘s morgens voordat je naar je werk gaat altijd tijd te kort komt om een stijlvolle look samen te stellen, dan is het dit het moment om je er eens in alle rust over te buigen. Maak draagbare en ‘veilige’ combinaties voor de komende lente (compleet met schoenen en bijpassende jas en tas) waarvan je weet dat ze je een verzorgde en zelfverzekerde look verschaffen. Zet de combinaties op papier of maak er foto’s van en plak deze ‘noodlijst/foto’s’ aan de binnenkant van je kledingkast. Zo zal je de lente in alle rust en met een stijlvolle en verzorgde look tegemoet kunnen treden.

Bron: Trendystyle

 

Haal de bezem door je garderobe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.