Ben je het klassieke kerststukje-met-rode-kaars dit jaar zat? Wij geven je tien leuke en simpele doe-het-zelf tips voor de gezelligste kerstlichtjes. Allemaal heel makkelijk zelf te maken.

VANILLE-KOFFIEKAARSJE

Vul een aantal bakjes met koffieboontjes en zet er een vanille geurkaarsje in. De kaarsjes verwarmen de koffiebonen en geven een heerlijke vanille-koffiegeur af.

KRUIDENKAARSJE

Vul een glazen weckpotje met water en doe er wat rode bessen en een handvol rozemarijn in. Laat er een waxinelichtje in drijven.

KAARS IN POT

Zet een stevige stompkaars in een grote pot. Je kunt hem aan de bodem van de pot vastmaken met een beetje gesmolten kaarsvet. Leg op de bodem van de pot wat gipskruid of andere witte bloemen.

KAARSJE IN KOPJE

Hiervoor heb je een oud koffiekopje nodig en een waxed kaarslont (verkrijgbaar bij bol.com). Leg het uiteinde van het lont op de bodem van het kopje. Bind het lont om een sateprikker om hem recht te houden. Smelt restjes oude kaars au bain-marie tot het vloeibaar is en giet in het kopje. Na een nacht is het kaarsvet gestold en kun je het lont afknippen.

POLLEPELS

Hang één of meer oude pollepels op en doe er een kaarsje in.

KAARS MET GROEN

Heb je nog wat kerstgroen over? Plak het met een lijmpistool aan de buitenkant van een hoog glas en zet er een kaars in.

KANEELKAARSJES

Koop een flinke zak kaneelstokjes of decoratiestokjes (bijvoorbeeld bij Xenos) en plak deze met een lijmpistool tegen een glazen potje. Versier met lint, belletjes of besjes en zet er een kaars in.

APPELLICHTJES

Kies voor stevige appels (zoals Jonagold) en maak in zes appels een uitsparing voor een waxinelichtje.

KAARS IN EEN GARDE

Weer eens heel wat anders: een waxinelichtje in een garde! Hang de garde(s) op met een mooi lint.

TUINKAARSJES

Waarom zou je alleen in de zomer kaarsjes in de tuin zetten? In de winter is het juist zo gezellig! Hang een aantal potjes in een boom en vul ze met wat zand. Zet hierin een stompkaarsje.

 

Kijk op ons Pinterestbord voor stap-voor-stap-uitleg.

Tags:
10 simpele doe-het-zelf tips voor gezellige kerstlichtjes

Een reactie op “10 simpele doe-het-zelf tips voor gezellige kerstlichtjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.