Griezelig maar noodzakelijk klusje: goten inspecteren en schoonmaken. Doe je het niet, dan is lekkage haast onvermijdelijk. Je kunt je goot met schepje en emmer leeghalen. Controleer direct de goten op waterdichtheid tijdens een regenbui. Zie je vochtplekken aan de onderkant van de dakgoot, dan wijst dit op problemen.

Voeg een extra laag bescherming toe door na het reinigen een bladvanger of gaas over de goten te plaatsen. Dit voorkomt dat bladeren zich snel ophopen en vereenvoudigt toekomstig onderhoud. Een regelmatige inspectie en reiniging verlengen de levensduur van je dakgoot en besparen je uiteindelijk kosten.

Is een klus gedaan, dan even invullen

Wanneer je de klus hebt afgerond, neem dan meteen even de tijd om je pen te pakken en vul de datum in van deze onderhoudstaak. Blader naar de achterkant van je Organizing Agenda, waar je de speciale pagina ‘taakplanner klussen’ vindt. Plak direct ook de sticker van het stickervel op de juiste datum in je agenda!

Vind jij het ook lastig overzicht te houden over huishoudelijke klussen, die je niet wekelijks hoeft te doen?

Geen nood, elke week geven we je een suggestie voor extra schoonmaak- en/of onderhoudsklussen die je steeds in de categorie ‘tip van de week’ vindt. Ontvang je graag deze nuttige huishoudtips per mail? Schrijf je dan gratis in voor de tip van de week nieuwsbrief!

Dakgoot schoonmaken #42

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.