Je brengt er gemiddeld zo’n 7 tot 8 uur per dag door, dus wel zo fijn als je slaapkamer lekker schoon is.

Gooi de ramen open en begin met het opruimen van overtollige zaken, zoals rondslingerende kleding, en werp een kritische blik op je kledingkast. Alles nog geordend en netjes opgevouwen? Mooi. Haal er wel even een doekje doorheen.

Pak de plumeau en haal de spinnenwebben weg. Verwijder het stof van de nachtkastjes en de kaptafel (inclusief lampen). Deuren controleren op vlekken, even sprayen met multireiniger en schoonmaken met doek. Het bed kan ook verschoond worden en als je toch bezig bent kun je ook meteen het matras keren. Zowel linksom als rechtsom en van voor naar achter. Goed voor het behoud van je matras.

De ramen zemen dat doe je met een combinatie van onze zachte poetsdoek en de pluisvrije droogdoek. Je maakt het doekje vochtig met water (je hebt geen schoonmaakmiddel nodig), zeemt het raam, en droogt na met de bijbehorende doek. En als je echt all out wil gaan, kun je de gordijnen ook nog wassen. Tot slot stofzuig de vloer, ook onder het bed. Heb je een harde vloer, dan kun je deze ook dweilen.

Extra klus voor deze week: maak even tijd om je koelkast weer eens uit te soppen. We hebben al een plannetje voor je gemaakt.

Is een klus gedaan, dan even afstrepen

Deze extra huishoudklus kun je afstrepen in de Homeplanner en De Organizing Agenda in het blokje ‘huishouden’ en in het ‘schoonmaakschema’.  Zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt, super handig!

Vind jij het ook lastig overzicht te houden over huishoudelijke klussen, die je niet wekelijks hoeft te doen?

Geen nood, elke week geven we je een suggestie voor extra schoonmaak- en/of onderhoudsklussen die je steeds in de categorie ‘tip van de week’ vindt. Ontvang je graag deze nuttige huishoudtips per mail? Schrijf je dan gratis in voor de tip van de week nieuwsbrief!

Slaapkamer grote schoonmaak beurt #34

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.