De zomervakantie is weer achter de rug. Het ‘gewone’ dagelijkse ritme is in de meeste gezinnen weer langzaam ingevoerd en het leven gaat zijn gangetje. Alleen zijn er hier en daar nog een paar vakantiekilootjes, die moeten verdwijnen!

GEWOON REGELMATIG ETEN!

In plaats van minderen met eten, is het verstandiger om gewoon te eten, maar wel met regelmaat, liefst 5 tot 6 keer per dag (dus ongeveer om de 2,5 / 3 uur). Ga eens je eetmomenten inplannen in je dagelijkse ritme! Op den duur zal dit veel effectiever blijken. De meeste lijnpogingen stranden na een week of 6. Na zes tot acht weken heeft het lichaam zich aangepast aan het mindere eten. Het afvallen, gaat dan minder snel als de eerste paar weken. Na een aantal weken begint het anders eten vaak ook een beetje saai te worden. Iedereen weet wel wat gezond en wat ongezond is. Iedereen is bekend met de zogenaamde” dikmakers”. Lijnen bestaat vaak uit het weglaten van deze dikmakers. Hierin worden vaak niet de juiste keuzes gemaakt. Daardoor kan het zijn dat je na een paar weken het effect begint te merken van een voedingstekort. Vet en vitamine A gaan bijvoorbeeld bijna altijd samen. Zo’n voedingstekort kan maken dat je weer trek krijgt in vette dingen.

BEWEGEN IS GEZOND

Gewoon gezond eten en gezond bewegen als gewoonte is het enige motto om je streefgewicht op natuurlijke manier te bereiken. Gezond bewegen kunt je door elke dag minimaal een half uur te lopen, fietsen of zwemmen.

PLAN JE EETMOMENTEN

Dus plan eens in je agenda (Plan-Point verkoopt hele geschikte ;-) je eetmomenten en je beweegmomenten. Andere afspraken noteer je immers ook en afspraken met jezelf zijn tenslotte de belangrijkste afspraken!

Dan tenslotte de vraag: welke hoeveelheden moet je inplannen? Kijk maar eens naar het volgende lijstje, schrik niet, maar geniet hier dagelijks van!

VOLWASSENEN ETEN GEZOND DOOR DAGELIJKS MINIMAAL HET VOLGENDE TE ETEN:

  • 5-7 sneetjes bruin brood belegd met 5 gram halvarine per sneetje en 15 gram beleg naar keuze
  • 2-3 glazen melk, yoghurt, pap of kwark
  • 2 stuks fruit
  • 150-250 gram aardappelen, rijst of macaroni
  • 200 gram groenten
  • 75 gram vlees, vis of vleesvervanger bij de warme maaltijd bereid in 10 gram olie
  • minimaal anderhalve liter vocht

Gewoon regelmatig eten!

Zo raak je die vakantiekilootjes snel weer kwijt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.